torsdag 4 januari 2018

Fräsch Branteviksill ((och senapssill) i Sillastaden

Till jul gjorde jag inte bara en massa olika gravade laxar utan också egen sill. Bor ju ändå i Sillastaden, så fattas bara annat:
Oerhört smakfull Brantevikssill lagar du så här enkelt med
Finhacka 
2 stora gula lökar 
2 stora röda lökar 
zesta  
1 citron  
Finhacka
1 stort knippe dill 
Blanda i
2 lagerblad
Lägg i
1 förpackning 5-minuters inläggningssill (à 420 g) 
och låt stå över natten.

Senapssill gör du på samma sätt men 
Blanda 
½ dl Dijon senap 
½ dl skånsk senap 
3/4 dl Brun Farin 
2 tsk vitvinsvinäger 
i en bunke. Vispa droppvis ner 
½ dl olja 
Rör i
½ dl hackad dill 
½ dl hackad purjolök 
Smaka av 
salt och peppar
Vänd ner 
1 förpackning 5-minuters inläggningssill (à 420 g) 
i såsen.

Naturligtvis godast i Sillastaden till jul!

Inga kommentarer: