torsdag 24 augusti 2017

(Zucchini)Pasta med kantareller, västerbottenost o konjak

Jag har plockat kantareller i år! Ja, faktiskt några Karl Johan med, men de smakade jag aldrig.

Testade därför ett nytt recept med konjak och Västerbottenost till pasta som jag bl a svarvade av zucchini med hjälp av ett zestjärn. Då får en längre remsor än om en river på rivjärn och inte har någon proffsig grönsakssvarv.

Kantareller med konjak och Västerbottenost till pasta
Koka 
Tot 300-400g Zucchinipasta
Någon minut eller annan enligt anvisningarna.
Rensa, borsta och stek 
300 g kantareller
2 finhackade sharlottenlökar i
2 msk smör
Salta och peppra 
Häll över
2 dl grädde
1 dl vatten  
2 msk konjak  
Låt koka 5 minuter.
Vänd ihop svampsås, pasta och
75 g riven västerbottensost  
1 msk färsk färsk basilika
Avnjut genast!




Inga kommentarer: